Följ Prognoscentret AB

Bostadsutvecklarna slår rekord – JMs kunder fortsatt mest nöjda

Pressmeddelande   •   Feb 20, 2014 14:14 CET

Bostadsutvecklaren JM AB har för femte året i rad Sveriges nöjdaste bostadsköpare. JM uppvisar en hög kundnöjdhet med ett NKI-värde på 77. Nöjdheten i branschen har ökat och ligger nu på rekordhög nivå med ett branschindex på 74.  Branschen har aldrig haft ett så högt värde tidigare och även jämfört med andra branscher står sig resultatet bra. Det enskilda bostadsprojekt som har de nöjdaste köparna heter Majro 55+. Projektet är uppfört av Seniorgården, ett dotterbolag till JM, och har uppnått ett mycket högt NKI-värde på 88. Detta visar Prognoscentrets branschmätning – en årlig nöjdkundundersökning bland bostadsutvecklarnas kunder. Resultatet redovisades på ett seminarium i Stockholm idag.

Undersökningen har genomförts i samarbete med branschens aktörer och grundas på drygt 4200 svar från personer som köpt en nyproducerad bostad under 2013. Ett företags samtliga kunder får i samband med inflyttningen i den nya bostaden möjlighet att besvara en enkät. I undersökningen värderar kunden kvaliteten på företagets verksamhet samt uppger hur nöjd man är totalt sett. Prognoscentrets branschmätning följer allmän praxis inom nöjdhetsmätningar och resultaten är därmed jämförbara med NKI-värden från t.ex. Svenskt Kvalitetsindex.

De flesta företag genomför även en motsvarande undersökning när kunden bott i bostaden i två år (garantienkät). Resultat från den senare tidpunkten visar att bostadsutvecklarna har en utmaning i att upprätthålla nöjdheten hos kunderna efter inflyttning. De faktorer som främst påverkar nöjdheten hos bostadsköpare är pålitlighet och service gentemot kunden, där det i dag finns skillnader mellan såväl aktörerna som mellan olika bostadsprojekt.

- Det är glädjande att bostadsköparna blir allt nöjdare, men med tanke hur fokuserat branschens aktörer har arbetat med frågan är resultatet inte förvånande. Det som nu återstår handlar i hög grad om att ta hand om köparna även efter inflyttning för att säkerställa en bestående nöjdhet, säger Ellinor Lindström affärsområdeschef på Prognoscentret.

För ytterligare information kontakta:

Ellinor Lindström, affärsområdeschef på Prognoscentret, tel. 070-760 37 50

Anders Stålhammar, kommunikationschef på JM AB tel. 08-782 19 18  


Prognoscentret är ett oberoende analysföretag och har sedan starten 1978 utvecklats till att idag vara Nordens ledande leverantör av högkvalitativa marknadsanalyser inom bygg, bostads- och fastighetsmarknaderna. Vårt mål är att stärka våra kunders marknadsposition genom att tillgodose deras behov av högkvalitativa analyser om marknadens storlek, utveckling och struktur. Informationen är ett optimalt verktyg för beslutsfattande på en såväl strategisk som operativ nivå. Vidare är vi Norges och Sveriges representanter i Euroconstruct som består av 19 ekonomiska och tekniska undersökningsinstitut i väst och central Europa.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.