Följ Prognoscentret AB

Hur ser framtiden ut för Europas byggbransch?

Pressmeddelande   •   Jun 04, 2012 09:24 CEST

På torsdag och fredag nästa vecka, (14/6 och 15/6) äger den 73;e Euroconstructkonferensen rum i London. Byggbranschen har gått igenom ett stålbad sedan finanskrisen 2008 och vissa länder har drabbats oerhört hårt. Men byggsektorn är komplex och mångfacetterad och det är stora skillnader mellan hur de europeiska länderna påverkats under de senaste åren. Skuldkrisens hantering kommer att få avgörande betydelse för Europas utveckling det kommande decenniet och samarbetet inom Eurozonen står inför ett vägskäl som får betydelse för hur det europeiska samarbetet kommer att se ut många år framöver.

För ett år sedan andades den europeiska byggmarknaden försiktig optimism men höstens och vårens turbulens har fått medlemsländerna i Euroconstruct att återigen omvärdera branschens förutsättningar för de kommande åren. Euroconstructkonferensen kommer att gå igenom en samlad bild av byggsektorns förutsättningar och förväntade utveckling för alla 19 medlemsländer som ingår i nätverket. Anmälan kan göras via arrangörens länk nedan:

http://www.euroconstruct.org/conference/conference.php

Ni som inte har möjlighet att delta men ändå är intresserad av att ta del av de rapporter som publiceras under konferensen är välkommen att kontakta;

Bengt Henricson, Marknadsanalytiker, Prognoscentret AB: 08-440 93 66, Mail: bengt.henricson@prognoscentret.se

Prognoscentret är ett oberoende analysföretag och har sedan starten 1978 utvecklats till att idag vara Nordens ledande leverantör av högkvalitativa marknadsanalyser inom bygg, bostads- och fastighetsmarknaderna. Vårt mål är att stärka våra kunders marknadsposition genom att tillgodose deras behov av högkvalitativa analyser om marknadens storlek, utveckling och struktur. Informationen är ett optimalt verktyg för beslutsfattande på en såväl strategisk som operativ nivå. Vidare är vi Norges och Sveriges representanter i Euroconstruct som består av 19 ekonomiska och tekniska undersökningsinstitut i väst och central Europa.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.