Följ Prognoscentret AB

JM får sällskap av Besqab, HSB och NCC i NKI-toppen

Pressmeddelande   •   Feb 19, 2015 13:00 CET

Bostadsutvecklaren JM AB har för sjätte året i rad Sveriges nöjdaste bostadsköpare. JM uppvisar en mycket hög kundnöjdhet med ett NKI-värde på 78 vilket är en enhet högre än i fjol. Detta visar Prognoscentrets branschmätning som är en årlig nöjdkundundersökning bland bostadsutvecklarnas kunder. Resultatet redovisas på ett seminarium i Stockholm idag. För första gången presenteras också de företag som ligger på andra och tredje plats i NKI-ligan. Tre aktörer delar på andraplatsen i år - Besqab, HSB ProjektPartner och NCC. Även dessa tre företag har mycket nöjda kunder, med ett NKI-värde på 76.

- Vi är väldigt glada för att i år kunna presentera de fyra företag som visar upp den högsta kundnöjdheten. Vi tror att det är bra för branschen totalt sett samtidigt som det ger konsumenterna större möjlighet att väga in tidigare kunders erfarenhet i sitt köpbeslut, säger Ellinor Lindström affärsområdeschef på Prognoscentret.

Överlag står sig bostadsutvecklarna bra i en jämförelse med andra branscher trots att branschindex backar en enhet i år och nu ligger på 73. Det enskilda bostadsprojekt som har de nöjdaste köparna heter Östberget Stadsvyn. Projektet är uppfört av Veidekke och har uppnått ett mycket högt NKI-värde på 87.

Undersökningen har genomförts i samarbete med branschens aktörer och grundas på drygt 7000 svar från bostadsköpare. Prognoscentrets branschmätning följer allmän praxis inom nöjdhetsmätningar och resultaten är därmed jämförbara med NKI-värden från t.ex. Svenskt Kvalitetsindex.

Om kundnöjdheten är god vid inflyttning har branschen en större utmaning att behålla kundnöjdheten på längre sikt. De flesta företag genomför även en motsvarande undersökning när kunden bott i bostaden i två år. Resultat från den senare tidpunkten visar nöjdheten hos kunderna är lägre än direkt efter inflyttning. Glädjande nog visar årets undersökning att utvecklingen ändå går åt rätt håll.

För ytterligare information kontakta:

Ellinor Lindström, affärsområdeschef på Prognoscentret, tel. 070-760 37 50

Prognoscentret erbjuder som oberoende marknadsanalysföretag strategiska, taktiska och operativa beslutsunderlag till aktörer inom den Nordiska byggbranschen. Företaget har utvecklat en spännande tjänsteportfölj och har idag flertalet av marknadens ledande aktörer som kunder. Med varierande analyser och undersökningsmetoder tillgodoses behov och önskemål inom såväl producent- och entreprenadled som inom handel, bank och Consulting. Prognoscentret är Sveriges och Norges representanter i Euroconstruct® och har därigenom en unik tillgång till information om motsvarande marknader i hela Europa.

Bifogade filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.