Följ Prognoscentret AB

Marknaden för pepparkakshus

Pressmeddelande   •   Dec 04, 2012 16:57 CET

December närmar sig och vi kan dystert konstatera att det inte är någon vidare fart på det svenska bostadsbyggandet. Det är dock en del av byggnationen som tidigare inte har inkluderats. Vilket naturligtvis är märkligt, långt in på 2000-talet.

Hur många hus påbörjas? Hur många färdigställs? Vem är entreprenör, hur ser miljötänkandet ut och hur omfattande är användingen av underentreprenörer? Görs det bara hus eller byggs det också andra typer av byggnader som inte registreras? Kyrkor, tomtestugor eller riddarborgar och slott? Frågorna är många, men ingen vet med säkerhet omfattningen av denna väldoftande del av den svenska byggmarknaden.

Prognoscentret har tagit problemställningen på allvar och genomför i dagarna en riksrepresentativ undersökning för att få svar på hur många pepparkakshus som faktiskt byggs och hur marknadsstrukturen ser ut.

Undersökningen kommer att mäta hur många som bygger pepparkakshus i egen regi och hur många som väljer att använda sig av monteringsfärdiga/prefabricerade hus. Undersökningen kommer också att belysa om det också byggs andra konstruktioner i pepparkaksutformning, samt vem som deltar i processen med att designa och uppföra konstruktionen runt om i svenska hem. Resultaten från den här banbrytande analysen kommer att publiceras den 14 december.

Önskas mer information är ni välkommen att kontakta Patric Lindqvist, VD, Prognoscentret AB: 08-440 93 60, Mail: patric.lindqvist@prognoscentret.se

Prognoscentret är ett oberoende analysföretag och har sedan starten 1978 utvecklats till att idag vara Nordens ledande leverantör av högkvalitativa marknadsanalyser inom bygg, bostads- och fastighetsmarknaderna. Vårt mål är att stärka våra kunders marknadsposition genom att tillgodose deras behov av högkvalitativa analyser om marknadens storlek, utveckling och struktur. Informationen är ett optimalt verktyg för beslutsfattande på en såväl strategisk som operativ nivå. Vidare är vi Norges och Sveriges representanter i Euroconstruct som består av 19 ekonomiska och tekniska undersökningsinstitut i väst och central Europa.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.