Följ Prognoscentret AB

Prisstatistik från Byggvarulistan skapar bättre beslutsunderlag för Byggmaterialindustrin

Pressmeddelande   •   Apr 04, 2017 13:05 CEST

Prognoscentrets VD Patric Lindqvist och Byggvarulistans VD Magnus Svensson

Prognoscentret levererar sedan många år beslutsstöd till nordens ledande byggmaterialleverantörer. Utöver underlag om marknadens storlek, struktur och utveckling kommer vi nu i samarbete med Byggvarulistan att kunna erbjuda en unik inblick i byggvaruhandelns prissättning i realtid.

Med en oberoende och nyanserad analys av omvärlden, marknaden och dess drivkrafter säkerställer Prognoscentret att aktörerna på den nordiska byggmarknaden har tillgång till den information som behövs för att kunna fatta riktiga beslut och öka sin lönsamhet. Genom vårt nya samarbete med Byggvarulistan kan vi nu addera ytterligare en viktig pusselbit för att leverantörerna skall kunna agera riktigt på marknaden.

Branschens utmaningar ökar med en hårdare konkurrens inom den traditionella byggvaruhandeln och en snabbväxande digitalisering. Kundernas beteende förändras då de allt oftare rör sig mellan digitala och fysiska kanaler (omnichannel) vilket ökar kraven på närvaro, information och riktig prissättning.

"Med en förståelse för kundernas beteende, reginonala efterfrågeskillnader och ökad transparens kring prissättningen skapas bättre förutsättningar för ett strategiskt leverantörssamarbete. Vi är övertygade om att vårt samarbete med Byggvarulistan kommer att vara värdefullt för branschen", säger Patric Lindqvist, VD på Prognoscentret.

"Vårt verktyg samlar dagligen in artikelinformation från alla återförsäljare som finns närvarande online. Det gör det möjligt att följa prissättningens utveckling till slutkund på ett sätt som inte var möjligt tidigare. En ökad transparens är en förutsättning för en välfungerande marknad", säger Magnus Svensson, VD på Byggvarulistan.

För ytterligare information kontakta:

Patric Lindqvist, VD Prognoscentret AB: 0707-520 207 eller patric.lindqvist@prognoscentret.se

Magnus Svensson, VD och grundare Byggvarulistan AB, 070-444 99 87 eller magnus@byggvarulistan.se

Prognoscentret grundades i Norge 1978 och etablerade 1991 ett dotterbolag i Sverige. Företagen sysselsätter idag 37 personer, omsatte 2016 ca 57 mkr och har etablerat sig som en ledande leverantör av beslutsstöd till den Nordiska bygg- och fastighetsmarknaden.

Byggvarulistan grundades 2013 och är Sveriges ledande sök- och prisjämförelsesajt för byggvaror. Företaget erbjuder en söktjänst för byggvaror till konsumenter men har också utvecklat tjänster för att hantera delar av inköpsprocessen till proffsmarknaden.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.