Följ Prognoscentret AB

Tydlig uppgång i försäljning av badrumsprodukter

Pressmeddelande   •   Nov 09, 2015 10:50 CET

Under årets första nio månader har värdet av sålda badrumsprodukter ökat med nio procent. Detta visar Prognoscentrets statistik baserad på inrapporterade försäljningsvärden från aktörer verksamma inom badrumsmarknaden. Den ökade försäljningen är dels ett resultat av den höga nybyggnationstakten och dels av en större aktivitet bland hushåll som renoverar sina badrum.

Uppgången i renoveringsmarknaden drivs i stor utsträckning av de kommande förändringarna i ROT-avdraget, eftersom många hushåll passar på att genomföra renoveringen i år för att utnyttja den högre avdragsrätten. Resultat från Prognoscentrets hushållsundersökningar visar att 20 procent av hushållen har tidigarelagt en planerad badrumsrenovering till 2015. Även den starka uppgången i bostadspriserna har gett incitament att renovera bostaden.

Nästa år bedömer Prognoscentret en fortsatt tillväxt i nybyggnationen men hushållen kommer att minska antalet badrumsrenoveringar. Regeringens investeringsstöd riktat mot hyresbostäder kan ha en inverkan, men effekten är ännu oklar eftersom stöden riktas mot energieffektiviseringar. Om investeringsstöden premierar totalrenoveringar kan de ge viss effekt för badrumsrenoveringar. 

Prognoscentret är ett oberoende analysföretag och har sedan starten 1978 utvecklats till att idag vara Nordens ledande leverantör av högkvalitativa marknadsanalyser inom bygg, bostads- och fastighetsmarknaderna. Vårt mål är att stärka våra kunders marknadsposition genom att tillgodose deras behov av högkvalitativa analyser om marknadens storlek, utveckling och struktur. Informationen är ett optimalt verktyg för beslutsfattande på en såväl strategisk som operativ nivå. Vidare är vi Norges och Sveriges representanter i Euroconstruct som består av 19 ekonomiska och tekniska undersökningsinstitut i väst och central Europa.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.