Följ Prognoscentret AB

Tydlig uppgång i försäljningen av badrumsprodukter

Pressmeddelande   •   Nov 10, 2014 15:46 CET

Under årets första 9 månader har värdet av sålda badrumsprodukter ökat med 9 procent. Detta är dels ett resultat av den ökade nybyggnationen som skett sedan 2012 vilket slår igenom i försäljningen först i år, men även en ökad renoveringstakt under det första halvåret bidrar. Uppgången i renoveringsmarknaden har drivits av ökade disponibla inkomster hos hushållen samtidigt som en svag utveckling under de senaste åren gjort att utgångsläget är något lägre än normalt. Dessutom har låga ökningstakter i snittpriserna bidragit till den positiva utvecklingen. 

Under 2015 väntar vi oss att uppgången fortsätter men att tillväxttakten blir lägre. Ökad nybyggnation bidrar fortsatt påtagligt till försäljning. Totalt sett mattas dock tillväxttakten av då renoveringsmarknaden, där den stora avsättningen av produkter finns, väntas växa svagare. Den konsumentdrivna delen av renoveringsmarknaden hämmas till viss del av något lägre reallöneökningar och ökad privatekonomisk osäkerhet då räntehöjningar, höjningar av inkomstskatter och ökad inflation rycker allt närmare. Vi väntar oss dessutom inte att de aviserade statliga stöden till miljonprogramsrenoveringar påverkar badrumsrenoveringar i någon högre grad.

 Badrumsstatistiken baseras på inrapporterade försäljningsvolymer från aktörer verksamma inom badrumsmarknaden.

 

Prognoscentret är ett oberoende analysföretag och har sedan starten 1978 utvecklats till att idag vara Nordens ledande leverantör av högkvalitativa marknadsanalyser inom bygg, bostads- och fastighetsmarknaderna. Vårt mål är att stärka våra kunders marknadsposition genom att tillgodose deras behov av högkvalitativa analyser om marknadens storlek, utveckling och struktur. Informationen är ett optimalt verktyg för beslutsfattande på en såväl strategisk som operativ nivå. Vidare är vi Norges och Sveriges representanter i Euroconstruct som består av 19 ekonomiska och tekniska undersökningsinstitut i väst och central Europa.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.